Sacred space

Gepubliceerd op 11 augustus 2020 om 07:00

Je hebt vast al eens over een altaar gehoord, ik noem deze zelf graag sacred space. Sacred space klinkt iets minder kerkelijk. Wil jij meer weten over wat dit is en hoe jij dit zelf kan creëren? Lees dan snel verder.

Wat is een Sacred Space

 

Een Sacred Space is een plekje waar je je even kunt terug trekken en tot rust kan komen. Een plek waar je niet gestoord zal worden en kunt mediteren, divineren en rituelen kunt uitvoeren. Deze dingen kun je natuurlijk overal in huis doen maar je Sacred Space is je spirituele werkplek. Dit is DE plek om jouw magisch werk te verrichten. 

 

Je kunt ook een Sacred Space inrichten om deities, spirits, voorouders e.d. te eren, deze heten wel anders. Dit zijn namelijk "shrines", maar als je dat wil kan je dit ook gewoon Sacred Space of altaar noemen.

Een Sacred Space is geladen met jouw magische energie, helpt je in de juiste stemming te komen en draagt bij aan jouw spirituele ontwikkeling. 

Mijn Sacred Space

 

Ik heb zelf meerdere plekjes in huis, één Sacred Space waar ik meerdere tools heb liggen die ik mooi vind en spullen die ik wil "laden", ik heb een plekje voor mij voorouders, een plekje voor Hecate en mijn werk altaar waar ik mijn rituelen uitvoer en producten voor Antaia creëer. 

 

Mijn plekje voor mijn voorouder en de plek voor Hecate (hierboven te zien) heb ik in de woonkamer zodat ik hier altijd wat vers water, eten of zelfs koffie of een glaasje likeur neer kan zetten. Maar ook omdat ik mijn voorouders vooral, graag bij mij in de buurt heb, daar in huis waar de meeste activiteit van het gezin is. Want dit is de plek vaar familie hoort. 

Omdat Hecate ook een belangrijke rol in mijn leven heeft gekregen de afgelopen tijd heeft ook zij een plekje gekregen in de woonkamer. Met haar heb ik een bijzondere connectie, zij is en ik heb haar graag in de buurt.

 

Mijn grote Sacred Space en werkaltaar staan in een aparte kamer. Dit is zodat dit echt een plek van rust voor mij kan zijn. Waar ik in alle rust en stilte kan werken, zowel aan mijn eigen spirituele reis als aan mijn producten voor Antaia. In deze kamer voer ik dus mijn meditaties, divinatie werk en ritueel werk uit. 

Ook maak ik regelmatig, wanneer het weer het toelaat buiten een soort werk altaar. Dit is ook altijd fijn om te doen omdat ik dan nog meer en makkelijker contact kan maken met moeder natuur. Toen ik nog geen kindje had ging ik ook regelmatig de natuur in om daar mijn meditaties en ritueel werk uit te voeren. Nu is dat helaas lastig met een anderhalf jarige drukke peuter maar dit zal vast snel weer mogelijk zijn!

Hoe kun je een Sacred Space creëren

 

Een Sacred Space kan vanalles zijn, een plank in een boekenkast, een tafeltje, muurtje, of steen in een kamer of de tuin. Het belangrijkste is dat het voor jou mogelijk is en goed voelt. Wanneer je geen plek vrij hebt kun je ook wat spulletjes in een kistje stoppen en tevoorschijn halen wanneer je jouw magisch werk gaat uitvoeren. Een kaars, een of meerderen edelstenen, eventueel een beeldje en/of een tarot of orakel deck maakt al een hele magische plek.

 

In de wicca zijn er bepaalde regels voor het inrichten van een altaar maar hier hoef je geen gebruik van te maken als je geen wiccan bent. Jouw Sacred Space is een plek waar je weer helemaal bij jezelf kunt komen, dan is het belangrijker dat het spullen bevat waar jij gelukkig van wordt dan dat de elementen op de corresponderende windrichtingen staan en er een kaars voor het vrouwelijke en een kaars voor het mannelijke staat. Volg je gevoel, doe wat voor jou goed voelt.

 

Let’s make some magick!

 

Veel liefs

Denise

Reactie plaatsen

Reacties

Lucy Beugeling-Ramos
3 jaar geleden

Ik vind Sacret Place veel mooier klinken dan een altaar, dat vind ik ook kerkelijk klinken.
Deze week eens aan de slag met een Sacret Place te maken in huis en eentje buiten lijkt me ook mooi om te maken in het voorjaar. Lekker in het zonnetje mediteren. Ik zie het al helemaal voor me.. Dank voor je blog..

Groetjes Lucy

Antaia, Denise
3 jaar geleden

Lieve Lucy,

Wat ontzettend leuk om te lezen hoe mijn blog jou inspireert om aan de slag te gaan met je eigen Sacred Place! Dat plekje buiten in het voorjaar klinkt echt heerlijk! Ik krijg er ook weer helemaal kriebels van in mijn buik.

Ik ben erg benieuwd naar jouw plekje, als je het leuk vind, tag me vooral als je het ergens op sociale media deelt.

Happy witching!

Liefs,
Denise