Hey lieverd, wat leuk dat je mij beter wilt leren kennen!

Welkom in mij hoekje op het internet, Ik vertel je graag meer over mijzelf en waarom ik Antaia begonnen ben.

Dus, wie ben ik?

Ik ben Denise, getrouwd en mama van twee ondeugende, kleine mannetjes waar ik heerlijk van geniet. Ik noem mijzelf heks, schaduwwerker en kruidenvrouw maar ik ben natuurlijk veel meer dan dat! Ik ben spiritueel maar ik blijf graag met beide voeten aan de grond.

 

Naast werken aan Antaia en spelen met/zorgen voor mijn kindjes doe ik natuurlijk ook andere dingen. De natuur is het eerste dat mijn hart ooit veroverd heeft, daarom werk ik ontzettend graag met onze mooie flora. Als ik de kans krijg kan ik zo de hele dag lezen (dat komt helaas niet zoveel meer voor als mama van 2). Waar een ander het liefst een excuus zoekt om de keuken te vermijden, zoek ik liever een excuus om er de hele dag te besteden, hallo keukenheks! En omdat het leven nog niet druk genoeg is maak ik ook nog eens graag kleding en dergelijke, met de naaimachine of met haaknaalden. Ook sport ik graag maar, dan moet ik het wel consequent doen want ik kan er ook heel snel uit raken en toegeven aan het liever lui dan moe zijn.

 

Wat betreft spiritualiteit, dit is iets wat mij van jongs af aan al trok. Als klein meisje was ik gefascineerd door alle verhalen over heksen, goed of slecht. Het was niet per se het magische dat mij trok, het waren meer de kruidenvrouwtjes die zonder blikken of blozen allerlei drankjes en middeltjes in elkaar draaide. Natuurlijk was de televisie serie Charmed mijn favoriet! Zelf ging ik ook al aan de slag met mijn eigen brouwsels, ik nam talloze takjes en steentjes mee naar huis en maakte allerlei heksen drankjes en dergelijke van bloemetjes, takjes en besjes.

 

Toen ik eenmaal toegang had tot de bibliotheek, een paar jaar later, verslond ik elk boek dat ik kon vinden over hekserij en natuurgeneeskunde en schreef ik hele bladzijden over in mijn eigen Book of Shadows.

Al snel was ik echt actief bezig met hekserij en ziet mijn `Book of Shadows`, deze noem ik nu liever Grimoire of Journal, er heel anders uit! Mijn brouwsels zijn nu van een hele andere samenstelling, evenals mijn practice en kijk op magie. Wel neem ik nog geregeld takjes mee naar huis! 

Intussen ben ik al een bijna 20 jaar praktiserend heks. In deze tijd heb ik al veel kennis opgedaan, zo heb ik meerdere soorten energetische healings leren geven, ben ik gecertificeerd natuurgeneeskundige en ben ik thuis in verschillende soorten magische gebruiken. Maar uitgeleerd zal ik nooit zijn! 

Deze prachtige foto is gemaakt door Jessica van www.kerdwin.nl volg haar op instagram @kerdwin.nl of facebook @kerdwin

Deze prachtige foto is gemaakt door Inez van www.shotzbyinez.com volg haar op instagram @shotz.by.inez of facebook @shotzbyinez

Waarom ben ik Antaia begonnen?

Vanuit de kennis die ik sinds het begin van mijn reis als heks heb opgedaan en mijn kijk op spiritualiteit ontstond voor mij de behoefte hier iets mee te gaan doen, om dit te gaan delen. 

Zoals je al eerder las "Ik ben spiritueel maar ik blijf graag met beide voeten aan de grond". Dit is van waaruit ik Antaia ben begonnen, dit is mijn werkwijze. Zo las ik ooit een quote "We are not human beings having a spiritual experience. We are spiritual beings having a human experience" we zijn hier niet om altijd maar mile high te zweven, wortel je in plaats daarvan stevig vast aan de grond, je zult zien dat het simpele, menselijke, aardse van alles in en om ons heen zoveel spiritueler is dan je denkt! Ik doe niet aan "high vibes only" of de "love and light" bullshit. Ja, dat las je goed. Hier, bij mij mag je en gaan we alles voelen, the good, the bad and the ugly, het mag er allemaal zijn! Want dat mooi mens, dat is het leven en DAT is spiritualiteit.

In de spirituele wereld hoor je heel vaak mensen roepen "hier is enkel liefde en licht welkom" "alleen met high vibes kun je manifesteren" maar eigenlijk is dit (in elk geval in mijn beleving) een hele toxische instelling. Ja, als je bijvoorbeeld gaat sporten en alleen maar denk "dit is te zwaar, dit trek ik niet" zul je falen en zo werkt het over het algemeen ook wanneer je bijvoorbeeld een baan wilt manifesteren. Maar zullen we niet vergeten dat bijvoorbeeld verdriet en woede ook een hele hoop kracht bevat? Zullen we niet vergeten dat je deze gevoelens en emoties nodig hebt om stappen te kunnen/willen ondernemen? Om door onze obstakels en trauma's te kunnen werken moet je alles voelen, de "love and light" instelling is mooi maar het is een pleister op een etterende wond. Een etterende wond zal nooit genezen als je het enkel maar afplakt, het is de bedoeling dat je het laat luchten en ervoor zorgt. Dat je ernaar kijkt en vervolgens de juiste middelen gebruikt op door de viezigheid heen te komen, te verwijderen en de wond netjes te kunnen helen. En zelfs al is het netjes geheeld, er zal altijd een litteken achter blijven welke jou er altijd nog even aan zal herinneren dat het er zat. Wanneer je dan weer even teruggetrokken wordt naar de emoties van toen is dat helemaal ok en hoeft daar niet direct weer een pleister op. Het doorvoelen van de emoties werkt juist zoveel beter waardoor je veel gemakkelijker weer oprecht terug kan komen in de juiste mindset. Dit is wat ik anderen mee wil geven, dit is iets waar ik een verschil in wil maken in de spirituele wereld. Ik wil je laten zien hoeveel kracht er in jou huist en hoe je gebruik kunt maken van alle facetten van jezelf. Doordat ik deze mindset heb voelt het voor mij raar om mijzelf lichtwerker te noemen. Daarom noem ik mijnzelf schaduwwerker.

 

Al voordat ik echt begon met mijzelf verdiepen in het spirituele was ik bijna altijd wel met planten aan het rommelen, ik kletste met de bloemen en bomen, kroop door de struiken om de achterste planten te wateren en  beklom bomen om vervolgens uren in hun takken te zitten en uit te kijken naar alle andere planten. Nu ravotten bijna alle kinderen wel lekker in de natuur natuurlijk dus misschien is dit niks ongewoons! Toch heb ik nu nog steeds geregeld de behoefte bomen te beklimmen en in de natuur weg te smelten, wie weet lukt mij dit weer eens als ik wat fitter ben. Maar goed, van hieruit is mijn interesse in de eigenschappen van planten ontstaan. Zowel de magische als de geneeskrachtige. Tijdens de eerste 10 jaar op mijn pad binnen de hekserij heb ik ontzettend veel geleerd over de magische eigenschappen van planten en hoe en waarvoor je ze kunt gebruiken in magisch werk. Uiteindelijk ben ik verder gaan kijken naar de geneeskrachtige werkingen van planten en hoe je verschillende zalfjes, tincturen en andere producten kunt maken. Zelf deze dingen onderzoeken is heel erg leuk maar ik vond het niet genoeg. Dus ben ik, na een aantal jaar zelf knutselen, een opleiding kruidengeneeskunde gaan doen. Zodoende ben ik nu gecertificeerd kruidengeneeskundige en durf ik mijzelf nu eindelijk echt, met volle overtuiging en zekerheid, kruidenvrouwtje te noemen en dat maakt mij super trots op mijzelf!

 

Tijdens mijn jaren op het VMBO ontwikkelden mijn helderheden zich in een rap tempo, vooral mijn heldervoelendheid was intens. Het zorgde er zelfs voor dat in de aula zitten tijdens de pauze met de andere leerlingen bijna onmogelijk leek. Ik had alles behalve controle over wat ik binnen kreeg waardoor ik hondsberoerd werd in drukke ruimtes. Een vriendin van mijn ouders heeft mij toen geholpen een energetische barrière op te zetten waardoor ik weer zonder problemen in de aula kon eten met mijn klasgenootjes. Later kreeg ik hier wel weer wat last van toen ik voelde wel klaar te zijn om mij verder te ontwikkelen maar elke keer tegen de barrière op liep. Terwijl ik door deze barrière heen werkte heb ik ontzettend veel geleerd over mijn helderheden en hoe je ze kunt ontwikkelen en gebruiken. Intussen ben ik al lang en breed hierdoorheen en heb ik mij verschillende healing technieken eigen gemaakt door o.a. verschillende cursussen en opleidingen te volgen. Dit allemaal ter ondersteuning van deze ontwikkeling en zodat ik ook andere mensen met soortgelijke problemen kan helpen. 

 

Ik wil heel graag mijn ervaring en kennis delen met anderen en laten zien wat het spirituele, hekserij en magie allemaal kan zijn. Daarbij maak ik graag vanalles zelf zoals oliën, kaarsen, kruidenmengsels en allerlei andere dingen die je kunt gebruiken tijdens bijvoorbeeld rituelen.