Een nieuw Tarot of Orakel deck en nu?

Gepubliceerd op 4 augustus 2020 om 07:00

Je hebt zojuist een nieuw deck gekocht of gekregen en wilt natuurlijk meteen aan de slag! Maar voordat je dat doet is het een goed idee eerst je deck te reinigen van hangende energieën en een band met je kaarten op te bouwen. Hoe je dit doet lees je hier!

Natuurlijk is wat ik je hier ga vertellen één van de vele manieren om je deck te reinigen en een band met je kaarten op te bouwen. Toch wil ik deze manier graag met jullie delen, zo doe je hopelijk inspiratie op om je eigen weg hierin te kunnen vinden. 

Waarom je deck reinigen

 

De meeste mensen die met tarot en orakel kaarten werken en zichzelf lichtwerker, schaduwwerker, heks, wiccan, pagan etc. noemen werken met de energieën om ons heen. Deze energieën kunnen ook wel eens blijven hangen of plakken, zo ook aan een deck. Wanneer je een deck nieuw koopt komt deze uit een fabriek waar veel machines staan en verschillende mensen werken, de energie van deze plek kan dus aan jouw deck blijven plakken. Dit werkt ook zo bij een gebruikt deck, de energie van de vorige eigenaar plakt dan vaak nog aan de kaarten. Nu vertel ik je natuurlijk niet dat je absoluut je kaarten altijd MOET reinigen maar dit kan wel fijn zijn. Zo kun je namelijk veel makkelijker jouw eigen energie met de kaarten laten verbinden.

Is het nodig om elke keer wanneer ik een legging heb gedaan mijn kaarten te reinigen?

 

Nee, dit is niet nodig, al kunnen de meningen hierover verdeeld zijn. Ik zelf reinig mijn kaarten zelden, enkel wanneer ik het idee heb dat mijn leggingen niet meer accuraat zijn en het lijkt alsof de kaarten "in de war" zijn doordat de energie van mensen waarvoor ik eerder een legging heb gedaan is blijven hangen. Maar ook dan gebruik ik geen salie, salie stript namelijk alle hangende energie weg, zo ook alle mooie en fijne energie!

Een band opbouwen met kaarten, hoe zit dat?

 

Oke, een band opbouwen met een deck, een voorwerp, kan misschien gek klinken maar haak nog niet af! Jouw deck is een connectie tussen jou en het universum, je voorouders, spirit guides, gidsen, engelen, het groter geheel, het is maar net hoe je het noemt en waar jij je prettig bij voelt. De kaarten zijn een tool voor jou om in te kunnen tappen op jouw intuïtie en wat deze jou te vertellen heeft. Om antwoorden en guidance te krijgen is het belangrijk dat jij en je kaarten elkaar leren kennen en een band opbouwen. Zie het zo, een vreemde zal jou ook niet zomaar zijn of haar verhaal vertellen, daar bouw je een band voor op en als deze er is zul je steeds waardevollere gesprekken hebben en inzichten opdoen. Zo werkt het ook met jouw kaarten, ze beginnen als een vreemde bij ontvangst en naarmate jullie meer tijd met elkaar doorbrengen zullen jullie een hechte band ontwikkelen en dan niet alleen met je kaarten maar ook met hetgeen waar je kaarten je connectie mee is.

Aan de slag!

 

Nu we de belangrijkste weetjes over het reinigen en het opbouwen van een band met je deck gehad hebben kunnen we aan de slag. De manier die ik hieronder zal beschrijven is zoals ik dit doe en fijn vind, dit betekend niet dat jij dit ook zo moet doen. Doe wat voor jou fijn voelt hierin, is dit zoals ik het doe? Hartstikke leuk natuurlijk! Zo niet dan is dat zeker niet erg!

Allereerst, wat heb je nodig? 

  • een tarot of orakel deck, bijvoorbeeld deze!
  • Reiniging tools zoals Palo Santo of Salie.
  • Florida water
  • een zachte lap stof
  • kaarsje en iets om deze mee aan te steken
  • pen en een notitieboekje of je grimoire of B.O.S. of journal etc.

Ga op een plek zitten waar je je fijn voelt, bijvoorbeeld bij je sacred space/altaar, en niet gestoord wordt, dit proces kan 1 tot 2 uur duren. Je kan natuurlijk bij mooi weer ook buiten zitten maar pas dan op dat je kaarten niet wegwaaien! Tip van de ervaringsdeskundige!

Ga ontspannen zitten met je spulletjes voor je en adem een paar keer diep in en uit. Wanneer je er klaar voor bent steek je je kaarsje aan en steek met het kaarsje de Palo Santo of Salie.

Haal je deck door de rook van de Palo Santo of Salie, laat de rook het hele deck omringen en beeld je in hoe de rook de ongewenste energie losmaakt en meeneemt, weg van je kaarten. Leg de kaarten voor je neer, pak je lap stof en sprenkel hier wat Florida water overheen, het is niet de bedoeling dat je lap doorweekt raakt want dat vinden de kaarten niet fijn.

Nu ga je één voor één je kaarten afnemen met je lap met Florida water, sta wanneer je dit doet echt even stil bij elke kaart, neem hem helemaal in je op, wat voel je, wat zie je, wat ruik je, wat hoor je? Neem hier echt even de tijd voor, als je wilt kun je ook aantekeningen maken. Het is belangrijk dat je tijdens dit proces alle geleerde/oude betekenissen van de kaarten loslaat, alleen zo leer je je kaarten kennen.

Hierna kun je een interview legging doen. Als hier interesse in is kan ik hier een blog over schrijven! Laat het me weten!

Om je band verder op te bouwen en te ontwikkelen kun je elke dag even bezig zijn met je kaarten. Even schudden, eventueel een dagkaart trekken (wat overigens altijd fijn is!) of een uitgebreidere legging doen. Probeer in elk geval zo vaak mogelijk even je kaarten te pakken en wanneer je een legging doet, probeer dan eerst zelf te kijken/voelen wat een kaart je probeert te vertellen en wat deze kan betekenen voordat je er eventueel een boek bij pakt.

Zoals je al eerder kon lezen is/vind ik het niet nodig na elke legging de kaarten te reinigen. Wanneer ik wel tussendoor mijn kaarten reinig doe ik dat niet zo uitgebreid als ik hierboven beschrijf, dit is echt een "eerste keer" reiniging, hierna gebruik ik alleen nog, bijvoorbeeld, de Palo Santo.

 

Ik ben heel benieuwd naar wat jij doet als je een nieuw deck koopt of krijgt! Laat hieronder een berichtje achter, en inspireer niet alleen mij maar misschien nog vele anderen met jouw ervaringen!

 

Happy witching!

 

Veel liefs

Denise

 

Voor producten genoemd in deze blog klik op de volgende linkjes ;

Klassieke Anatomie Tarot

Palo Santa

Salie

Florida water

Andere reiniging tools

Reactie plaatsen

Reacties

Lucy Beugeling-Ramos
3 jaar geleden

Hoi, leuk blog! Ik heb net een Lenormand kaarten aangeschaft, dus die ga ik reinigen zoals hierboven beschreven.
Ik ben benieuwd wat de interview legging inhoudt.

Groetjes Lucy

Denise Antaia
3 jaar geleden

Hoi Lucy! Bedankt voor je reactie.
Wat leuk dat je mijn blog-uitleg gaat gebruiken voor het reinigen van jouw Lenormand kaarten!
Ik zal binnenkort een blog over een interview legging plaatsen.

Als je vragen hebt stuur me vooral een berichtje op sociale media of naar mijn mailadres, ik help je graag verder.

Liefs,
Denise
Antaia