Hoe gebruik je een rituele olie?

Gepubliceerd op 20 oktober 2020 om 07:00

Ik maak verschillende rituele oliën. Maar waar gebruik je een rituele olie nu eigenlijk voor? Lees snel verder voor een aantal manieren om een rituele olie te gebruiken.

Gebruik de ritual oils van Antaia bijvoorbeeld tijdens rituelen of meditaties.

Rituele olie en kaarsen magie

 

Tijdens een ritueel kun je de olie bijvoorbeeld gebruiken om kaarsen te zalven. Druppel een beetje olie op je kaars en wrijf de olie "in" de kaars, van de bovenkant (de kant van de lont) naar de onderkant wanneer je iets aan wilt trekken. Wrijf de olie van de onderkant naar de bovenkant (de kant van de lont) wanneer je iets probeert uit te bannen. Je kunt het hierbij laten maar je kunt de kaarsenmagie ook nog verder uitbreiden door de kaars eerst in te kerven, vervolgens kun je de kaars zalven en als laatste zou je de kaars nog kunnen rollen door of inmasseren met kruiden.

Rituele olie, kruidenzakjes/mojobags en heksenflessen

 

Wanneer je een kruidenzakje of mojobag maakt kun je ook een paar druppels corresponderende olie toevoegen aan het zakje. De rituele olie kun je vervolgens ook gebruiken om het zakje te blijven "voeden" dit zorgt ervoor dat de energie en intentie welke je in het zakje hebt gestopt blijft doorwerken. Het voeden van je kruidenzakje of mojobag doe je door er elke zoveel tijd, wanneer jij het gevoel hebt dat het nodig is, een paar druppeltjes van dezelfde rituele olie op het zakje te druppelen.

 

De rituele olie kun je voor een heksenfles op dezelfde manier gebruiken als een kruidenzakje en mojobag. Druppel een beetje olie in het flesje nadat je het gevuld hebt met zout, kruiden en andere ingrediënten. Seal het flesje door er wat kaarsvet op te druppelen en, zou je het willen/nodig vinden, kun je er nog een beetje olie overheen druppelen.

Riruele olie, meditatie, visualisatie en droomkussentjes

 

Om in de juiste mindset te komen kan het fijn zijn om een beetje olie op een lapje stof of iets dergelijks te doen om hier aan te ruiken. Dit lapje stof kun je tijdens het mediteren en visualiseren in de buurt houden zodat je de geur blijft ruiken. Geur kan een hoop bij ons los halen waardoor je gemakkelijker in een meditatieve toestand kunt komen. En zelf gerichter kunt visualiseren.

 

Dit is ook waarom een rituele olie fijn is om te gebruiken samen met een droomkussentje. Een olie kan bijvoorbeeld helpen een betere nachtrust te krijgen of voorspellende dromen op te wekken.

 

Dit zijn maar een paar opties voor het gebruik van een rituele olie. Er zijn er nog veel meer! Ga vooral op onderzoek uit en kijk waarvoor jij het fijn vindt een rituele olie te gebruiken.

 

Lunarpower - vruchtbaarheid, schoonheid & dromen

Solarpower - heling, vitaliteit & kracht

Purification - reiniging & nieuw begin

Vision - divinatie, creativiteit & intuïtie

Manifest - manifesteren, overvloed & magisch werk

Hecate - magisch werk & schaduwwerk

 

Koop een rituele olie op deze pagina ; rituele olie kopen

 

Happy witching!

 

Veel liefs

Denise

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.