Jaarwiel; Samhain

31 oktober is het weer zover, dan is het Samhain, ook Halloween genoemd. In deze blog zal ik meer vertellen over dit jaarfeest. Misschien ben je al bekend met deze sabbat of misschien heb je er nog nooit van gehoord! Ben jij benieuwd naar wat Samhain is? Wil je meer weten over de geschiedenis, de mythes, oude gebruiken en allerlei het andere weetjes over Samhain? Lees dan snel verder.

Lees meer »

Sacred space

Je hebt vast al eens over een altaar gehoord, ik noem deze zelf graag sacred space. Sacred space klinkt iets minder kerkelijk. Wil jij meer weten over wat dit is en hoe jij dit zelf kan creëren? Lees dan snel verder.

Lees meer »

Een nieuw Tarot of Orakel deck en nu?

Je hebt zojuist een nieuw deck gekocht of gekregen en wilt natuurlijk meteen aan de slag! Maar voordat je dat doet is het een goed idee eerst je deck te reinigen van hangende energieën en een band met je kaarten op te bouwen. Hoe je dit doet lees je hier!

Lees meer »

Wat is Hekserij?

Iedereen heeft een andere kijk op wat hekserij voor hem of haar betekend, maar toch zijn er altijd heel veel raakvlakken. Wat hekserij is en wat heks zijn inhoudt is eigenlijk heel moeilijk (zeg maar gerust bijna onmogelijk) om duidelijk zwart op wit te krijgen. Dit ook omdat er vooral veel gevoel bij komt kijken. Wel zal ik proberen het een en ander uit te leggen en probeer ik een beeld voor jullie te schetsen over wat hekserij en heks zijn voor mij betekent.

Lees meer »